MVO

“Duurzaam Ondernemen is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie”

Volgens ons, Workwear in Style is maatschappelijk verantwoord ondernemen:

 • Een integrale visie op ondernemerschap, waarbij onze organisatie waarde creëert op economisch (Profit), ecologisch (Planet) en sociaal (People) gebied.
 • Verankerd in al onze bedrijfsprocessen. Bij iedere bedrijfsbeslissing wordt een afweging gemaakt tussen verschillende stakeholderbelangen: de belangen van
  betrokken personen, bedrijven en organisaties. MVO is maatwerk.
 • Een proces en geen eindbestemming. De doelen die worden nagestreefd veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. Er wordt door onze organistatie
  gezocht naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven.
 • Een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons vakgebied en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.
 • Verantwoordelijkheid dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering en arbeidsomstandigheden.
 • Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het een negatieve impact, zoals frauduleus handelen,
  intimidatie uitbuiting en kinderarbeid.
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces als het gaat over inkoop van materialen en diensten met een milieu- en/of sociaal keurmerk.
 • Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en
  sponsoring en of door vrijwilligerswerk

Workwear in Style maakt gebruik van mileuvriendelijke stoffen en milieuvriendelijke productie.

Ecogreen:
De stof van de kleding ‘TecaworkTM Ecogreen’ bestaat uit de groene vezel Lyocell, gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en gerecyclede PET-flessen. Op deze manier worden er geen nieuwe grondstoffen gebruikt en is de productie van de kleding energiezuiniger. Zo zitten er in een uniform in de maand maat M bijvoorbeeld 27 halve literflessen verwerkt.

Lyocell en Tencel:
Lyocell en Tencel zijn relatief nieuwe stoffen in de kledingindustrie. Tencel is dezelfde stof als lyocell, maar het is de de gepatenteerde naam van de stof door het Zwitserse bedrijf Lenzing die deze stof op de markt heeft gebracht. Tencel/
Lyocell heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het is gemaakt van houtsnippers en een van de meest milieuvriendelijkste stof.

Milieuvriendelijke productie:
Lyocell / Tencel is vergelijkbaar met viscose, maar het productieproces is milieuvriendelijker. Lyocell / Tencel wordt net als viscose gemaakt van houtsnippers. Het verschil zit in het gebruik van minder schadelijke oplosmiddelen als amine oxide en het hergebruik van het afvalwater en deze oplosmiddelen. Hierdoor ontstaat een gesloten systeem waarbij zo min mogelijk afvalwater terugkomt in het milieu. Door het toevoegen van de oplosmiddelen ontstaat een houtpulp. Deze worden uiteindelijk door een spinneret geduwd, een soort van douchekop met kleine gaatjes. Vervolgens worden deze vezels gesterkt in een bad van amine oxide, gedroogd en uiteindelijk gesponnen tot een mooie stof om kleding van te maken.

Zullen we samen gaan voor “duurzaam ondernemen”?

Heeft u vragen of wilt u advies?

Neem gerust contact op via info@workwearinstyle.nl of telefonisch :

 • 085 – 822 47 41