De voordelen van een Kleding Management Systeem voor het bestellen van bedrijfskleding

;

6 augustus 2024 | Nieuws

Het beheren van bedrijfskleding kan een tijdrovende en complexe taak zijn, vooral voor grote organisaties met veel medewerkers. Een kleding management systeem biedt hiervoor een efficiënte oplossing, waarmee je niet alleen tijd bespaart, maar ook kosten reduceert en overzicht behoudt. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van het gebruik van zo’n systeem voor het bestellen van bedrijfskleding.

1. Efficiëntie en Tijdwinst
Een kleding management systeem automatiseert en stroomlijnt het bestelproces van bedrijfskleding. Medewerkers kunnen eenvoudig zelf hun kleding bestellen via een online portal, zonder dat dit extra administratief werk met zich meebrengt voor de HR- of inkoopafdeling. Dit betekent minder handmatige verwerking en meer tijd om je te concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf.

2. Altijd Overzicht en Controle
Met een kleding management systeem heb je altijd een duidelijk overzicht van de bestellingen, voorraden en kosten. Je kunt gemakkelijk rapportages genereren die inzicht geven in het verbruik per afdeling of medewerker. Dit maakt het eenvoudig om budgetten te bewaken en te zorgen dat je nooit zonder de benodigde kleding komt te zitten.

3. Kostenbesparing
Door het gebruik van een kleding management systeem kun je kosten besparen op verschillende manieren. Allereerst zorgt het geautomatiseerde proces voor minder fouten en retourzendingen, wat direct leidt tot lagere kosten. Daarnaast kun je beter onderhandelen met leveranciers door inzicht te hebben in de totale afname, wat kan resulteren in kortingstarieven en betere afspraken.

4. Persoonlijke Maatvoering en Behoeften
Een ander voordeel is de mogelijkheid om profielen aan te maken voor individuele medewerkers, inclusief hun specifieke maatvoering en voorkeuren. Dit zorgt ervoor dat elke medewerker altijd de juiste kleding ontvangt, wat niet alleen de tevredenheid verhoogt, maar ook het aantal retouren vermindert.

5. Vereenvoudigde Logistiek
Een kleding management systeem maakt het logistieke proces eenvoudiger. Bestellingen kunnen direct naar de gewenste locatie worden gestuurd, of dat nu het hoofdkantoor is, een filiaal of zelfs het huisadres van de medewerker. Dit betekent minder handelingen voor je logistieke team en een snellere levering.

6. Duurzaamheid en Voorraadbeheer
Het systeem helpt ook bij duurzaam voorraadbeheer. Door inzicht in verbruikspatronen kun je beter inschatten hoeveel voorraad je nodig hebt, wat verspilling voorkomt. Bovendien kun je ervoor kiezen om kleding die niet meer voldoet aan de eisen of beschadigd is, centraal te laten retourneren voor recycling.

Het Kleding Management Systeem van Workwear In Style
Een eigen bestelsysteem biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die regelmatig bedrijfskleding moeten bestellen en beheren.
Ons systeem biedt alle mogelijkheden rondom het bestellen van bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Wilt u ook meer gemak ervaren in het bestellen van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen? Neem gerust contact met ons op, wij geven bij u op locatie graag een demonstratie van ons Kleding Management Systeem (KMS).

Spreek direct met een adviseur