Verschillende technieken om bedrijfskleding te voorzien van een logo

;

5 april 2024 | Nieuws

Bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel van de branding van elk bedrijf. Het toevoegen van een logo aan de kleding versterkt de merkidentiteit en zorgt voor een professionele uitstraling. Er zijn verschillende technieken om een logo op bedrijfskleding aan te brengen, elk met hun eigen voordelen. In deze blog bespreken we drie van de meest gebruikte methoden: borduren, zeefdrukken en transferdruk.
1. Borduren
Borduren is een traditionele techniek waarbij het logo met gekleurde garen direct op de kleding wordt genaaid. Deze methode staat bekend om zijn duurzaamheid en luxe uitstraling. Borduren is vooral geschikt voor stevige stoffen zoals polo’s, jassen en caps. Het logo blijft goed zichtbaar en mooi, zelfs na vele wasbeurten. Een nadeel van borduren is dat het minder geschikt is voor zeer gedetailleerde of kleine logo’s, omdat de garen niet altijd in staat zijn om fijne details nauwkeurig weer te geven.
2. Zeefdrukken
Zeefdrukken is een populaire methode waarbij inkt door een zeef op de stof wordt gedrukt. Dit proces is kostenefficiënt, vooral bij grotere oplages, en kan zowel eenvoudige als complexe ontwerpen aan. Zeefdrukken is veelzijdig en kan op bijna elk type textiel worden toegepast, van t-shirts tot sportkleding. De kleuren die met zeefdruk worden aangebracht, zijn levendig en gaan lang mee, hoewel ze na verloop van tijd en frequent wassen iets kunnen vervagen.
3. Transferdruk
Transferdruk is een techniek waarbij het logo eerst op speciaal papier wordt gedrukt en vervolgens met hitte op de kleding wordt overgebracht. Deze methode biedt een hoge mate van detail en is ideaal voor ontwerpen met meerdere kleuren of fotorealistische afbeeldingen. Transferdruk is ook geschikt voor kleine oplages en kan op verschillende stoffen worden toegepast. Een mogelijk nadeel is dat de duurzaamheid van het logo iets minder kan zijn dan bij borduren of zeefdrukken, vooral bij kleding die vaak wordt gewassen.

De keuze voor de juiste techniek om een logo op bedrijfskleding aan te brengen, hangt af van factoren zoals het type kleding, het ontwerp van het logo en het budget. Borduren biedt een klassieke en duurzame optie met een luxe uitstraling, terwijl zeefdrukken veelzijdigheid en levendige kleuren biedt. Transferdruk is ideaal voor complexe ontwerpen met veel kleuren. Door de juiste methode te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je bedrijfskleding niet alleen functioneel is, maar ook een krachtig middel om je merk te promoten.

Bij Workwear in Style helpen wij jou graag met het maken van de juiste keuze. Onze adviseurs staan voor je klaar om jou te adviseren over de juiste methodiek.

 

Spreek direct met een adviseur